Allt som glittrar är inte guld: En närmare titt på Oktoberfestkläder och dekorationer

Varje år när hösten närmar sig börjar människor över hela världen fira Oktoberfest. Denna festliga händelse ägde ursprungligen rum i Bayern, Tyskland, för att fira bröllopet mellan kung Ludwig I och prinsessan Therese av Sachsen-Hildburghausen. Nu, över 200 år senare, deltar människor från alla samhällsskikt i festligheterna. Naturligtvis kan man inte fira Oktoberfest utan att ta på sig den rätta klädseln! Traditionella Oktoberfestkläder för män är lederhosen (läderbyxor) och en rutig skjorta, medan kvinnor bär dirndls (en traditionell tysk klänning). Du hittar alla maskeradkläder du behöver på Festbutikken. Men hur är det med dekorationerna? Läs vidare för att få reda på mer.

Den viktigaste ingrediensen: Öl

Naturligtvis är inget Oktoberfestfirande komplett utan öl. Ölet är faktiskt en så viktig del av festivalen att det har sin egen specifika dekoration: ölkannan. Ölkannor är stora muggar (vanligtvis tillverkade av keramik eller stengods) som rymmer en halv liter öl eller mer. De har ofta ett lock av tenn för att förhindra att flugor kommer in och förorenar din dryck. Ursprungligen var locken utformade för att hålla ölet rent, men de hade också den fördelen att de hindrade folk från att i hemlighet dumpa sina drycker när de inte längre kunde hålla sig med sin sprit!

Andra vanliga dekorationer

Förutom ölkannor finns det några andra dekorationer som är vanliga vid Oktoberfest runt om i världen. Dessa inkluderar:

* Flaggor och banderoller med Bayerns färger (blått och vitt)

* Tält dekorerade med band

* Bord med traditionell tysk mat som surkål, schnitzel och kringlor

* Blommor i kvinnors hår

* Live-musik som spelas på traditionella tyska instrument, t.ex. dragspel och mässingsinstrument

Slutsats

Som du kan se är Oktoberfest mycket mer än att bara dricka öl! Maskeradkläder och festdekorationer spelar en viktig roll för att sätta scenen för denna festliga händelse. Så ta fram lederhosen eller dirndl och gör dig redo att fira!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *