Den kompletta guiden till sportdrycker och pulver: vad du ska välja och varför

Sportdrycker är drycker som är utformade för att ersätta vätskor, elektrolyter och näringsämnen som går förlorade under träning. De är vanligtvis höga i kolhydrater och innehåller någon form av socker.

Sportdryck kan delas in i två typer: isotoniska och hypotona. Isotoniska sportdrycker innehåller samma koncentration av salt som blodplasma, medan hypotona sportdrycker har en lägre koncentration än blodplasma. Båda typerna hjälper till att ersätta elektrolyter som förloras genom svett, men hypotona sportdrycker kan hjälpa till med vätskeretention bättre än isotona eftersom de inte innehåller så mycket socker.

Sportdryckspulver kan vara fördelaktiga för idrottare eftersom de ger dem extra energi från sockret och kolhydraterna, som förbrukas under träning utan att bryta ner muskler för bränsle.

Varför du bör använda en sportdryck eller pulver som din primära källa till hydrering

När du tränar förlorar din kropp vätska och elektrolyter. När du dricker vatten ger det inte samma återfuktning som en sportdryck eller pulver. Sportdrycker och pulver är gjorda med elektrolyter som hjälper till att hålla din kropp återfuktad.

Sportdrycker kan också användas för att ersätta måltider när du är på en lågkolhydratkost. De ger de kolhydrater som din kropp behöver för att fungera korrekt.

Hur man väljer rätt sportdryck eller pulver för dina behov

Tailwind är en sportdryck som är gjord av alla naturliga ingredienser. Det är glutenfritt, veganskt och ekologiskt. Tailwind har funnits i ungefär tre år nu och det har vuxit till att bli en av de mest populära sportdryckerna på marknaden idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *