Flygdrake – Ett spännande och roligt alternativ för barnen

Att flyga flygdrakar har varit en klassiker sen många år tillbaka. Faktum är att flygdraken är nästan 1500 år gammal och konsten att flyga drake utvecklades i Kina. Sitt ursprung får den ifrån festivaler och diverse tävlingar där draken stod i centrum och symboliserar kinesisk kultur.

Flygdrakens utveckling och historia

Flygdraken har idag utvecklats och vi svenskar symboliserar den främst som en leksak. Flygdraken är en drake i olika motiv samt ett snöre som man håller i. Sedan skickas den upp i luften och draken tar fart och flyger med vinden. Någonting annat som är vanligt med draken är att den används som ett sportredskap, vilket man kanske inte tänker på men tekniken är den samma i till exempel kitesurf. Där åker man med drakens vindfart på en surfbräda i vattnet. Drakarna används också för meteorologer för att se med vind och se om det till exempel är lämpligt att flyga med flygplan.

Flygdrakens konstruktion

En flygdrake är uppbyggd av en lätt ram med ett tunt material som kan vara tyg, plast eller papper. Materialet placeras över ramen och späns åt, sedan fästs ramen i ett snöre och så har man skapat en flygdrake! För att flyga en drake krävs det att det blåser ute, annars så landar den platt på marken.

Köp din flygdrake inför sommaren

Passa på att köpa din flygdrake inför sommaren. Hos Drake hittar du ett stort utbud av bland annat flygdrakar, vindsnurror och vindstrutar. Drake har ett växande sortiment och erbjuder mängder av olika motiv på flygdraken, bland annat med motiv från dem flesta disneyfilmerna. Att flyga flygdrake i sommaren passar det svenska klimatet och vädret perfekt, speciellt längst kusterna där det allt som oftast blåser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *