Grundläggande om matlagning på stekhäll

Om du letar efter ett spännande sätt att laga mat på, kan du överväga att laga mat på stekhällen. Denna typ av matlagning har ökat i popularitet under de senaste åren och kan ses dyka upp i fler och fler utekök. Men vad exakt är en stekhäll och hur använder man den? Låt oss ta en titt på några av grunderna för denna unika matlagningsmetod.

Vad är en stekhäll?

En stekhäll är i princip som en stor skålformad stekpanna av antingen varmvalsat stål eller gjutjärn som du lagar mat på över en öppen eld eller över en gasbrännare. Stekhällar används ofta i utekök eftersom de gör det möjligt att tillaga maten snabbt och jämnt på hög värme utan direkt flamkontakt. De är också mycket mångsidiga och gör det möjligt att tillaga en mängd olika rätter beroende på vad du föredrar.

Hur använder du en stekhäll?

Att använda en stekhäll är faktiskt ganska enkelt; allt du behöver göra är att lägga dina ingredienser i pannan och låta dem koka tills de är färdiga. Du kan justera temperaturen beroende på vilken typ av mat du förbereder, men generellt sett bör stekhällar ställas in på medelhög värme för de flesta föremål. En bra tumregel är att alltid börja med lägre temperaturer när du använder din stekhäll för första gången och öka gradvis vid behov tills du får önskat resultat. Lämna dessutom aldrig din stekhäll obevakad när den används, eftersom den lätt kan bli för varm om den lämnas okontrollerad.

Vad kan du laga på en stekhäll?

Det fina med hällar är att de kan användas för att laga nästan vad som helst! Vanliga rätter är bland annat wokrätter, grillade grönsaker, biffar, tacos, pizza, pannkakor och mycket mer! Vilka recept du kan laga på stekhäll beror egentligen på dina preferenser och din fantasi – om det passar i pannan så är chansen stor att det smakar bra tillagat på hällen!

Matlagning på en stekhäll från Dalum Sweden har blivit ett alltmer populärt sätt att njuta av både klassiska rätter och nya skapelser – allt med mindre kladd än traditionella brännmetoder som grillar eller spisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *