Lexbase – Så går det till

Lexbase: Allmänhetens databas med offentliga handlingar från svenska domstolar

Lexbase blandar teknik och juridisk publicering i en enda databas som uppdateras dagligen som ger användaren omedelbar tillgång till lagtexter och domstolsbeslut.

I detta är Lexbase mycket mer än en sökmotor då det komplicerade juridiska frågor begripliga, särskilt tack vare innehåll i flera format, från tidskrifter eller böcker till podcasts. Lexbase syftar till att kontinuerligt uppfinna laglig publicering till förmån för alla.

Lexbase med sin innovativa attityd har samarbetat med svenska domstolar för att digitalisera domstolsbeslut och offentliggöra dem.

Alla dessa innovationer existerar föra att sprida information av lagen och domstolsbeslut som medborgare, företag och reglerade yrken måste känna till för att kunna dra nytta av lagens kraft.

Lexbase: affärsmodell

Lexbase har valt en affärsmodell som främjar spridning av juridisk kunskap och erbjuder därför gratistjänster såväl som prenumerationer till mycket överkomliga priser. Det handlar inte längre om att påtvinga produkter på kunder utan att erbjuda flexibla tjänster till användare som deltar i deras uppfattning och design.

Genom att svara på de behov som tydligt uttrycks av huvudintressenterna syftar Lexbase att vara närvarande på alla samhällsnivåer.

AI i lagens tjänst

Lexbase använder artificiell intelligens i lagens tjänst för alla. Lexbase-teamet har alltid varit övertygat om teknikens otroliga potential att svara på lagens komplexitet genom att göra laglig AI tillgänglig för alla.

Innovation måste dock övervakas: databehandling ska bevaras och kräver en ansvarsfull behandling. Lexbase säkerställer därför bästa möjliga anonymisering av domstolsbeslut med unika algoritmer för djupinlärning och semantik.

Hitta den information du behöver på några sekunder

Optimera dina sökningar med relevant sökmotor och hitta relevant information på några sekunder bland flera miljoner juridiska handlingar, från rättspraxis, böcker, tidskrifter, juridiska texter till praktiska dokument.

Med Lexbase kan du använda de olika filtren för att förfina din sökning, öka effektiviteten och gå rakt på sak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *