Medicinsk yoga för din hälsa

Yoga är en urgammal utövning som har funnits i århundraden. Men vad är egentligen yoga? Yoga är en kombination av fysiska ställningar, andningsövningar och meditation eller avslappningstekniker. Yoga har många fördelar för din kropp och ditt sinne, bland annat förbättrad flexibilitet, styrka och balans. Yoga kan också bidra till att minska stress- och ångestnivåerna. Om du letar efter ett sätt att förbättra din hälsa och ditt välbefinnande kan du överväga att prova medicinsk yoga.

Yoga betyder ”förening” på sanskrit, språket i det gamla Indien där yogan har sitt ursprung. Yoga är ett system som är utformat för att åstadkomma fysiskt och psykiskt välbefinnande genom att utöva kroppsställningar (asanas), andningsövningar (pranayama) och meditation (dyana). De fysiska ställningarna eller asanas är utformade för att rena kroppen och stärka muskler och leder. Andningsövningarna eller pranayama hjälper till att kontrollera andningen, som i sin tur hjälper dig att kontrollera ditt inre.

Vill du testa på yoga och lite mer specifikt hormonyoga och lymfyoga har vi ett riktigt bra tips till dig. Det är att kolla in HormonyYoga och deras online kurser för kvinnor. HormonyYoga erbjuder även yoga lärarutbildning för dig som vill fördjupa dig inom området för att sedan kunna jobba om yogainstruktör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *