Så väljer du rätt väggabsorbenter och whiteboard tavlor till kontoret

Att ha rätt väggabsorbenter och whiteboard tavlor kan göra en stor skillnad i en kontorsmiljö. De kan hjälpa till att förbättra akustiken, minska buller, samt ge möjlighet att organisera och visualisera idéer. Men att välja rätt produkter kan vara en utmaning. I detta blogginlägg kommer du att lära dig vad du bör tänka på när du väljer väggabsorbenter och whiteboard tavlor för ditt kontor.

Väggabsorbenter – vad ska du tänka på?

När du väljer väggabsorbenter är det viktigt att tänka på vilken typ av utrymme de ska användas i. Behöver du absorbera höga frekvenser (till exempel tal) eller låga frekvenser (till exempel bas)? Om du befinner dig i en stor öppen planlösning kanske du behöver tunga lösningar som kan hjälpa till att dämpa buller från många människor som pratar på samma gång. Om du arbetar i ett mindre rum kanske du vill ha någon lättare och mer flexibel som även kan användas som anslagstavla. Fundera också på hur din arbetsplats påverkar akustiken. Du kan också tänka på vad som passar din inredning och färger på väggabsorbenterna som kan bidra till stämningen i ditt kontor.

Whiteboard tavlor – vad man bör ha i åtanke

När man väljer whiteboard tavlor bör man tänka på den praktiska funktionen (storlek, mått, ytans kvalitet), men också på inslaget av interaktivt arbete, brainstorming och mötesdeltagande som även färg och design kan bidra till. Whiteboard tavlor finns i olika storlekar, så tänk på vilken storlek som passar din kontorsmiljö. Det är också viktigt att investera i whiteboard markers av hög kvalitet. Begär rekommendationer och råd från din leverantör på hur man ser till att markörfärgen inte lämnar fläckar på tavlan eller känslan i rummet. Kom ihåg att moderna whiteboard tavlor kan ha nya funktioner, till exempel att man kan spara information som skrivits på tavlan på datorn eller dela information i realtid via videokonferenser, så tänk på vem eller vilka som kommer att använda den och vilka behov som kan finnas.

Installation och underhåll

När det gäller installation av väggabsorbenter och whiteboard tavlor är det viktigt att följa tillverkarens instruktioner. Felaktig installation kan skada produkten, och/eller göra att den inte fungerar ordentligt. Fundera också på hur produkten kommer att underhållas. Whiteboard tavlor ska rengöras regelbundet för att undvika fläckar och för att bibehålla dess kvalitet. Kontrollera tillverkarens instruktioner för rengöring och undvik starka kemikalier som kan skada produkten. Väggabsorbenter kommer också att behöva rengöras, men hur ofta beror på var och hur de används.

Anpassa efter ditt företags behov

Väggabsorbenter och whiteboard tavlor kan vara en viktig del av en arbetsplats, men det är viktigt att välja rätt produkter för ditt företags specifika behov. Tänk på hur produkterna kan bidra till att förbättra teamets produktivitet, kommunicera viktiga budskap, och för att förbättra arbetsmiljön. Be din leverantör om råd om vilka produkter som passar din arbetsplats och vilken typ av installation och underhåll som krävs.

Sammanfattning

Att välja rätt väggabsorbenter och whiteboard tavlor till ditt kontor kan förbättra akustiken, hjälpa till att minska buller och visualisera idéer. För att välja rätt produkter bör man tänka på vilken typ av utrymme de ska användas i, vad som passar din inredning och färger, och vilken storlek som passar din kontorsmiljö. Det är också viktigt att följa tillverkarens instruktioner vid installation och underhåll av produkterna. Alltsammans är till för att bidra till en mer produktiv arbetsmiljö och är värt investeringen. Tänk på vad som passar ditt företags behov och fråga din leverantör om råd om vilka produkter som bäst passar dig, samt vad som krävs av installation och underhåll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *