Travsportens historia

Travsporten innebär att en häst tillsammans med en sulky och kusk kör lopp på en oval bana. Kusken sitter i sulkyn som är en typ av vagn som dras efter hästen. Travsporten har fått sitt namn då hästen använder en av sina tre olika gångstilar, nämligen ”trav”. Runt om i hela världen är travsport populärt och stora tävlingar anordnas hela tiden världen över. Travsporten är väldigt stor i länder som Frankrike, Sverige och USA.

Utrustning

För att du och din häst ska prestera på topp krävs det bra utrustning som klarar jobbet. Sådan utrustning hittar du inte i vilken hästbutik som helst, utan då gäller det att hitta en travshop som har allt du behöver. Du hittar ett stort utbud av hästutrustning och travutrustning på Mantorps Travshop.

Utrustningen är en viktig del och utrustningen påverkar till stor grad hästens prestanda. På banan gäller det att hästen har ett par bra hästskor som är lämpade för just trav, men innan travet är det också viktigt med ett bra fodertillskott för häst. Utöver hästens utrustning är även kuskens utrustning viktig.

Hästarna

En travhäst är inte vilken typ av häst som helst, utan det finns vissa raser som presterar bättre än andra. När det gäller hästen så brukar de räknas in i två grupper, varmblodiga travare och kallblodiga travare. En varmblodig travare innebär att de får börja tävla när de är två år gamla tills det att de fyller tio. Kallblodstravare tävlar upp till 15 års ålder.

Hästarna i travsport brukar ofta ha aningen speciella namn som är enkla att komma ihåg. Några av de mest kända hästnamnen inom travsporten är Victory Tilly, Ina Scot, Bold Eagle och Legolas. Det finns en stor uppsjö av kända travhästar runt om i världen och det kommer ofta ny uppstickare i sporten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *