Vad är skillnaden på klinker och kakel?

Klinker och kakel är två vanliga material som används för att täcka ytor i hemmet, särskilt i badrum och kök. Trots att de båda materialen används för att täcka ytor, finns det en rad skillnader mellan dem som kan påverka ditt val av material.

Klinker är tillverkat av lera som bränns vid höga temperaturer, vilket gör det mycket hårt och tåligt. Det är också poröst och har en grov yta som gör det halksäkert och lämpligt för användning i utrymmen med hög trafik, såsom hallar och badrumsgolv. Klinker finns i olika färger och mönster, vilket gör det lätt att hitta en stil som passar dina behov.

Kakel å andra sidan är också tillverkat av lera, men det bränns vid lägre temperaturer än klinker. Detta gör att kakel är mer lättarbetat och lättare att skära och forma i olika storlekar och former. Kakel har också en slätare yta än klinker och är vanligtvis glaserat, vilket ger det en glansig yta som reflekterar ljus. Detta gör det lämpligt för användning på väggar i kök och badrum, eftersom det är lätt att rengöra och tål fukt.

En annan skillnad mellan klinker och kakel är priset. Klinker är vanligtvis dyrare än kakel på grund av dess hårdhet och tålighet. Kakel är också enklare att tillverka och transportera, vilket gör det billigare än klinker.

Så vilket material ska du välja för ditt hem? Det beror på dina behov och preferenser. Om du behöver ett material som är tåligt och halksäkert för användning på golv, är klinker det bästa valet. Om du letar efter ett material som är lätt att rengöra och tål fukt på väggarna i ditt badrum eller kök, är kakel ett bra alternativ.

Oavsett vilket material du väljer är det viktigt att du väljer högkvalitativa produkter från en pålitlig tillverkare för att få bästa möjliga resultat. Med rätt val av material och noggrann installation kan du skapa en vacker och tålig yta som kommer att hålla länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *