Att tänka på när man ska bygga brygga

Bryggtillbehör

Om du nyligen flyttat till en bostad med egen brygga eller ska bygga en ny brygga finns det mycket som du kan behöva utöver själva bryggan. Idag ska vi gå igenom allt som du behöver veta om bryggtillbehör och vad du kan behöva när du har en egen brygga.

Båtring

Detta är något som många inte tänker på men som absolut kan behövas. Om du har en egen båt behöver du ett sätt att binda fast båten vid din brygga. Då behöver du en båtring som du borrar fast i bryggan. Vilken sorts ring du behöver beror på hur stor din båt är. Självklart finns det även andra sätt för att förtöja din båt men en stadig båtring är ett av de säkraste.

Badstege

Finns det något skönare än att slänga sig i vattnet en varm sommardag? För att göra det enklare att komma upp rekommenderar vi att du skaffar en badstege. Många badstegar som säljs idag är uppfällbara så att du enkelt kan ta upp den när isen lägger sig över sjön. Hur stor badstege du behöver är helt upp till dig själv men vi rekommenderar åtminstone 4 trappsteg, gärna fler. Det beror på dina behov och på hur högt över vattnet din brygga ligger.

Livboj

Detta är ett tillbehör vi hoppas att du aldrig behöver använda men som vi hoppas finns där när den behövs. En livboj kan vara skillnaden mellan liv och död om olyckan är framme. Det kanske känns som en onödig utgift nu men du kommer att tacka dig själv för att du köpte den när du väl behöver den. Det kan också vara en bra idé att gå en snabb kurs för att lära dig hur du använder den på bästa sätt. Det går inte att planera för allt men med en livboj är du bered om det värsta skulle hända.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *