Att välja rätt padelrack för nybörjare

Idag står träning, motion och hälsa högt upp mångas favoritaktiviteter efter jobbet. Som de allra flesta redan vet är att en av de mest populära sporterna just nu är padel. Denna sport kan utövas både på professionell nivå och som motion för de som enbart är ute efter detta. Efter en lång dag på jobbet kan det ge en extra boost att ha någon typ av träningsaktivitet för att rensa huvudet.

Hur väljer jag rätt racket?

Att välja rätt padelrack är inte lätt för en nybörjare, men det är inget du behöver tänka på de första gångerna du spelar. På de allra flesta padelbanorna finns det möjlighet att hyra padelrack och padelbollar som lämpar sig mycket bra för nybörjare och de som vill testa för första gången. När du väl har börjat känna dig bekväm med reglerna och vill börja spela oftare tillsammans med dina vänner/kolleger kan det vara dags att investera i ett eget padelrack vilket du i längden kommer att spara pengar på. Välj rätt padelrack genom att följa guiden nedan.

Ha koll på din spelstil

Som nybörjare är det viktigt att välja ett racket som är lättspelat och förlåtande. När du sedan utvecklat ditt spel är det en god idé att byta racket för att uppfylla din spelstil. När du väljer ett racket är det viktigt att du har koll på din nuvarande spelstil och hur du spelar. Om du känner att du ofta avgör med volleys och smashar är det ett mer offensivt racket du ska ha, medans om du bygger ditt spel på kontroll och precision bör du ha ett sådant racket.

Hur ser din fysik ut?

Din fysik är även avgörande i vilket racket som passar dig bäst. För juniorer och kvinnor rekommenderas oftast en lägre vikt på racket, medans män med god fysik kan få ut mer från ett något tyngre racket. Detta är inte ristat i sten och gäller såklart inte för alla, men det kan vara värt att ha i åtanke om du som nybörjare ska välja ett racket.

Formen på racket

Många nybörjare har säkert missat att det finns olika former på padelracket. Huvudsakligen finns det tre olika former och dessa är: runda, diamantformade och droppformade racketar.

Runda

Runda padelracket lämpar sig bäst för nybörjare då de ofta är väldigt lättsvingade och förlåtande. Det finns även en del proffs som föredrar den här typen av racket i sitt spel.

Diamantformade

Diamantformade padelrack passar främst den mer attackorienterade spelaren som gärna går på nät. Den här typen av racket är mer svårspelade och erbjuder inte samma kontroll som de runda racketen. Det du förlorar i kontroll vägs upp i mer fart när du smashar.

Droppformade

De droppformade ger en bra balans mellan kontroll och fart. De är aningen mer lättspelade än de diamantformade och ger lite mer fart på bollen än de runda.

Sammanfattning

Det här kommer att hjälpa dig som nybörjare att hitta rätt racket utan att krångla till det för mycket. Det finns såklart mycket mer information, men det är kanske inget man som nybörjare behöver lägga fokus på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *