Backpacka – Så packar du din väska rätt

Har du äntligen bestämt dig för att backpacka eller går du i tankarna om att backpacka och funderar vad du behöver ha med dig. Då kan du lugna ner dig för vi har svaret. Att backpacka innebär att man reser runt i olika länder världen över och upptäcker nya ställen men med endast en ryggsäck. Detta gör ryggsäcken till en väldigt essentiell del i resan och val av ryggsäck kan vara ödegörande för hur upplevelsen blir.

Stort utbud av ryggsäckar

Backpackinglight erbjuder ett stort utbud av ryggsäckar samt annan friluftsliv utrustning som vandrings sovsäck, sovsäck och även vandringstält. Företaget har stort fokus på lättviktsvandring och formar ryggsäckarna så att dem blir optimala för ändamålet. Vid en backpackingresa så spelar oftast storleken roll, samtidigt som man inte vill ha en för tung ryggsäck. En ryggsäck som passar väl för backpacking är en ryggsäck som rymmer 70L medans en ryggsäck som rymmer 50L är mer anpassade för vandringar. Ryggsäcken ska förutom rymma alla saker men också vara väldigt bekväm på ryggen då den förmodligen kommer vara på din rygg en stor del av tiden under resan.

Packa ryggsäcken rätt

När du ska packa ryggsäcken så ha alltid i åtanke att det du tar med dig kan bli stulet eller gå sönder, det är en väldigt viktigt grundtanke att ha när man packar. Organisera packningen, använd plastpåsar och gärna med påsar som kan sluta tätt för att undvika att saker läcker ut. Skippa ta med onödig hemelektronik, du är på en resa för att upptäcka saker så behovet av att roa sig med elektronik är inte lika stort som hemma.

Gör en lista med saker som är viktiga för dig att ha med dig och inför packningen och pricka sedan av allting eftersom du packar ner det i väskan. Det gör även göra samma sak för inhandling av olika saker som du behöver ha med på resan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *