Olympiska vikter och skivstänger – Vad är det?

Om du är nybörjare inom tyngdlyftning eller funderar på att börja, kanske du undrar vad en olympisk skivstång är och varför den skiljer sig från andra typer av skivstänger. En olympisk skivstång är en typ av skivstång som uppfyller vissa specifikationer som fastställts av International Weightlifting Federation (IWF). I allmänhet är en olympisk skivstång 220 cm lång, 50 mm i diameter för viktskivor och väger 20 kg. Låt oss ta en närmare titt på olympiska skivstänger och vad som skiljer dem från andra typer av skivstänger.

Standardvikter

En av de viktigaste sakerna som skiljer Olympiska viktskivor från andra typer av viktskivor är det utbud av vikter som finns tillgängliga. Standardvikter som godkänts av IWF varierar från 0,5 kg till 25 kg. Det finns dock även en variation från 0,25 kg till 50 kg. Detta ger dig många alternativ när det gäller att välja rätt vikt för dina behov.

Färgkodade vikter

En annan sak som skiljer de olympiska viktskivorna åt är det faktum att de är färgkodade. Detta gör det enkelt att identifiera de olika vikterna. Till exempel är 10-kilosplattor gröna, 15-kilosplattor gula, 20-kilosplattor blå och 25-kilosplattor röda. Detta system är till hjälp eftersom det gör att du snabbt kan ta tag i den vikt du behöver utan att behöva stanna upp och titta på varje enskild vikt

Oavsett om du precis har börjat med tyngdlyftning eller om du är ett erfaret proffs kan en olympisk skivstång ge dig de vikter du behöver för att hjälpa dig att nå dina träningsmål. Med ett brett utbud av tillgängliga vikter på Viktskivan.se och ett färgkodat system som gör det enkelt att identifiera de olika vikterna är en olympisk skivstång ett utmärkt val för alla dina viktlyftningsbehov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *