Vad är Suovas kött?

Suovas kött är en typ av saltat och lätt rökt renkött. Denna delikatess är populär i norra Sverige och kan ätas med potatismos och sylt, i pitabröd med sallad eller på egen hand. Om du är ute efter att prova något nytt och spännande kan du inte leta längre än till suovaskött!

Hur Suovas kött tillverkas

Processen för att tillverka suovas-kött börjar med att torrsalta köttet i 24 timmar. Detta hjälper till att bevara köttet och ge det smak. När saltningen är avslutad röks köttet sedan med sälg (ett lövträd), vilket ger det en mild rökig smak.

Det sista steget är att skära köttet i tunna skivor och steka det snabbt på hög värme strax före servering. Detta förhindrar att köttet torkar ut och säkerställer att det är full av smak.

Var hittar du Suovas-kött?

Om du är intresserad av att prova suovaskött kan du hitta det i butiker i norra Sverige eller på nätet i butiker som säljer viltkött online. Nästa gång du letar efter något nytt att prova kan du överväga att ge denna läckra svenska delikatess en chans! Du kommer inte att bli besviken.

Sammanfattning

Har du någonsin provat suovaskött? Om inte, vad väntar du på? Denna läckra svenska delikatess tillverkas av torksaltat eller saltat renkött som röks med salladsved innan det skivas tunt och rostas på hög värme. Den serveras ofta med potatismos och sylt eller i pitabröd med en sallad, men den kan också avnjutas på egen hand. Oavsett om du letar efter något nytt att prova eller om du är ett fan av viltkött är suovas definitivt värd att prova!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *