Hur man anställer rätt person för jobbet

Som företagare är det viktigt att anställa rätt person för jobbet. Detta är inte så lätt som många tror. När man anställer någon brukar man titta på personens färdigheter för att se om de stämmer överens med vad som krävs för tjänsten. Problemet med att bara titta på denna punkt är att det inte säger mycket om vilken typ av person de är. Du kan förvisso ta reda på en del information om personen under intervjun, men det är långt ifrån allt du behöver. Många arbetsgivare har idag börjat göra omfattande bakgrundskontroller som tar reda på allt från brottsregister, flyttmönster, ekonomi osv. Denna del kallas att göra en bakgrundskontroll av en person och minskar risken för att du anställer fel person.

Det första steget i att göra en bakgrundsanalys är att skriftligen begära tillstånd från den sökande. När du väl har fått samtycke vill du sedan sätta ihop ett team som ska utföra olika aspekter av utredningen. Dessa kan omfatta saker som anställningsverifiering, kontroll av brottsregister och kreditkontroller. Här är några specifika saker att leta efter när man genomför en bakgrundskontroll.

Kontroll av anställningsförhållanden

Börja med att tala med deras tidigare arbetsgivare eller arbetsgivare. Ställ frågor om deras arbetsprestationer, närvaro, attityd och allt annat som kan vara relevant för den tjänst de söker. Det är också en bra idé att fråga om det någonsin har vidtagits några disciplinära åtgärder mot dem. Om så är fallet, ta reda på vad som ledde till händelsen och hur den löstes.

Slutligen kanske du vill göra en kreditupplysning på den sökande. Detta är särskilt viktigt om de kommer att hantera pengar på något sätt som en del av sina arbetsuppgifter. För att beställa en kreditupplysning måste du använda ett konsumentupplysningsföretag.

Slutsats

Bakgrundskontroller är en viktig del av anställningsprocessen eftersom de hjälper till att se till att du anställer rätt person för jobbet. Genom att ta dig tid att göra en grundlig undersökning av en sökandes anställningshistorik, brottsregister och kredithistorik kan du minska risken för att göra en dålig anställning och skydda ditt företag på lång sikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *